Damak Çatlatan Lezzet: Tiramisu

  • 40 Dakika
  • Orta
  • 6 Kişilik

Kelime anlamı ile “Beni neşelendir.”, “Beni yukarı çek.” anlamlarına gelen Tiramisu için en orijinal tarifiniz burada.

Son yıllarda adını duymaya çok alıştığımız bir tatlı ile geldik size. Hem tatmin edici hem lezzetli hem de hafif olması ile kahve aralarında, misafir ağırlanacağı zamanlarda akla gelen ilk isimlerden oluyor. Mutfaklarda başrolü kolayca kapan, kolay kolay da bırakmayan bu İtalyan tatlısının tarifi sizde de bulunsun.


İtalya’da ortaya çıkmasına rağmen enfes lezzeti ile bütün dünyaya yayılmış olan Tiramisuya farklı bir tat daha katmak isterseniz de konyak ya da badem likörünü tercih edebilirsiniz. Başlı başına her biri kahvenin baskın aroması ile uyumlu olan bu lezzetler de kimi tatlı sevenlerin dikkatini çekiyor. Bununla birlikte kahvenin tiramisunun en iyi eşlikçilerinden biri olduğunu da hemen ekleyelim. 


Görece daha az kalori barındıran, çok daha kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlanan Tiramisu için pek çok farklı tarif de bulmanız mümkün. Kitapta yazanın dışına çıkanlar ve alternatif yollar denemek isteyenler için kedi dili ile ya da pandispanya ile tiramisu yapmak da mümkün. Hatta dilerseniz marketlerdeki hazır tatlıları da tercih edebilirsiniz. Ancak İtalyan mutfağının eşsiz ve incelikli tatlarına en yakın olanı deneyimlemek için verdiğimiz tarif sizin için en ideal seçim olacaktır.


Ukinox olarak mutfaklara estetik katarken motivasyonumuz biraz da bu; lezzetin ve afiyetin kaynağı olan mekanları güzelleştirdiğimizi biliyoruz. Bu yüzden de ağınıza layık bir tarif ile geliyoruz. Zaten İtalyan mutfağından da kötü bir şey çıkması beklenemezdi. Kelime anlamı ile “Beni neşelendir.”, “Beni yukarı çek.” anlamlarına gelen Tiramisu için en orijinal tarifiniz burada. 


Malzemeler:


500 gr mascarpone peyniri

6 adet yumurta

150 gr şeker

200 ml espresso

1 paket saviordi kurabiyesi

1 tutam kakao


Yukarıda, gerçek bir İtalyan Tiramisusu için verdiğimiz malzemelerin 10 kişilik bir Tiramisu için olduğunu da belirtelim. Yani, siz eğer daha az kişi için yapmayı düşünüyorsa her bir ölçüyü yarısı kadar kullanmayı deneyebilirsiniz. 



Hazırlanışı:


Öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıp ayrı ayrı kaplara koyun. Yumurtanın sarılarına kullanacağınız şekerin yarısını ilave edin. Karıştırmaya başlayın. Bu işleme şeker iyice eriyip tamamen karışına kadar devam edin. Diğer kaptaki beyazları da yine şekerin kalanını ekleyip karıştırın. Yumurtaların beyazının köpük halini alana kadar karıştırmaya devam edin. Maskarpone peynirini, yumurtaların sarısını ve beyazını aynı kaba koyun ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Bu üçlünün iyi bir şekilde karışmasına özen gösterin. 


Daha önceden hazırladığınız 200 ml espressoyu bir kaba alın ve saviordi kurabiyelerini espresso ile ıslatın. Paketin yarısını ıslattıktan sonra çok derin olmayan, dikdörtgen bir kaba sırayla dizin. Aralarında çok fazla boşluk kalmamasına ve çok sıkışık olmamasına da özen gösterin. Biraz önce hazırladığınız maskarponeli karışımı bisküvilerin üzerine güzelce yayın. Kalan kurabiyeleri bu harcın üzerine dizin ve kalan maskarponeli karışımı da yine dizdiğiniz ikinci kat bisküvilerin üzerine koyun. Sıra süslemesine geliyor. Bol miktarda kakao ile üstünü süsleyebilirsiniz. Kakao aynı zamanda tadı ile enfes bir nota da katacak tarifinize.


Artık her şeyi ile hazır olan tiramisunun tadına bakmadan önce 4 saat kadar buzdolabından bekletmeniz gerekecek. 4 saatin sonunda ise çıkarabilir bile servis edebilirsiniz. 


Sevdiklerinizle birlikte ya da kendiniz için güzel bir sürpriz hazırlamak istediğinizde kolayca hazırlayabileceğiniz Tiramisu tarifini uyguladıktan sonra geriye en keyifli aşama kalıyor; afiyetle yemek... O yüzden şimdiden size afiyet olsun. :)

BU TARİFLE İYİ GİDER

Ukinox armatürlerinde kullanılan pirinç, dünya standartlarında kaplama özelliğini yansıtmaktadır.

Soslu Tavuk Salatası

  • 40 Dakika
  • Orta
  • 6 Kişilik

“Salata” dendiği zaman aklınıza sadece sağlıklı karbonhidrat ve lif geliyorsa size hem tavuktan bahsederek proteini hem Presto sostan bahsederek lezzeti sunalım.

Pizza Margherita

  • 30 dakika
  • Orta
  • 2 kişilik

Modern pizzanın temellerinin atıldığı 1890’larda Kral Umberto ve Kraliçe Margherita, zamanın ünlü pizza ustası Raffaele Esposito’yu ziyaretleri esnasında ikram ettiği üç renkli pizza karşısında büyüleniyor.